Tällä kertaa valmistui pukinkonttiin lasinalusia TeeTeen sivuilta löytyneellä ohjeella. Lasnialusten säilyttämiseen tarkoitettu kori syntyi puolestaan hieman Virkkuri kirjan ohjetta soveltaen. Lasinalusia virkkasin parin ohjeentuijotuskerran jälkeen suunnilleen yhden illassa samalla kun katsoimme televisiota.

r%C3%B6llilanka-normal.jpg

Vaikka voisi kuvitella että meillä käytetään kissasta kehrättyä lankaa, koska karvaa siihen ainakin olisi riittävästi kun kaapisi sohvasta ja vaatteista. Kori kuitenkin syntyi Rosários 4:n 70's paksusta retrolangasta ja lasinaluset Novitan Kotiväestä. Kotiväestä tuli tasan kymmenen lasinalusta ja puolen kilon kerästä retrolankaa jäi yllinkyllin yli jotta siitä voi myöhemmin askarrella lisää koreja.

030-normal.jpg033-normal.jpg

Valmistuneista alusista tuli hieman ruttuisia, mutta höyrysilitysraudalla aluset sai helposti litteäksi. Samalla alusia oli kätevä varovasti venyttää pyöreämpään muotoon.

037-normal.jpg

Kori syntyi nopeasti kiitos helpon ohjeen jossa oli vielä havainnollistavat kuvat. Vaikka ensimmäisiä koreja virkatessa luulin että olin tajunnut miten seinä lähdetään pohjasta tekemään, empäs ollutkaan ja nyt hieman hävettää. Reunataitteen jälkeen virkkasin kierroksen kiinteitä silmukoita jonka jälkeen kierroksen jossa virkkasin jokatoiseen silmukkaan pylvään ja pylväiden väliin yhden ketjusilmukan. Viimeistelyn tein kirjan ohjeen mukaan piilosilmukoilla. Lahjansaajalle sopivan värinen nauha löytyi omista askartelutarvikevarastoista ja nappi mummon laatikoista pelastamastani nappivarastosta.

Hyvän rusetin tekeminen oli yllättävän vaikeaa. Pinterestin kautta etsin useampia ohjeita, ja lopulta käytin Pinterestiin kiinnitettyä YouTube videota. Vaikkei omasta mikään mestariteos tullutkaan, oli ihan mielenkiintoista katsoa erilaisia variaatioita ja ohjeita asiasta joka tuntuu niin yksinkertaiselta.