Viimeisin projekti valmistui eilen. Se jatkaa toisen peiton siksak teemaa omalla tavallansa, tosin tämä tekele jää omaan käyttöön. Idea tähän syntyi, kun mietin mitä uusiokäyttöä voisi olla vanhalle parisängyn untuvapeitolle. Päätin yrittää lattiatyynyä Novitan Hanko langoista joita olin aiemmin ostanut parissa erässä kauppojen alennuskoreista. Lopulta etukäteen hamstratut langat ei riittäneet, mutta onneksi Novitan nettikaupasta sai tilattua vielä lisää. Loppujenlopuksi keriä meni kaksitoista joten tyynyn hinnaksi jäi noin 35€.

019-normal.jpg

Apua kuvion tekemiseen piti katsella taas Virkkuri kirjasta, jonka opeilla lähdin virkkaamaan putkea kiinteillä silmukoilla toista lankaa aina silmukoiden sisällä kuljettaen. Putken leveyden arvioin lopullisen tyynyn kokoon taitellun peiton avulla. Oikeastaan kuvion tekemisestä tuli mieleen ne ala-asteen käsityötunnit joilla tehtiin kuviollisia antennipipoja. Ne oli kova juttu silloin ysärinä.

010-normal.jpg

Lopputuloksena iso neliön muotoinen putki. Tämän virkkaaminen oli oikeastaan tosi joutuisaa, helppoa ja mukavaa kun siksak kuvion kärjen kohdistamisen oppi tekemään sen enempää miettimättä. Yhden siksakin leveys on viisi silmukkaa ja jokaisen siksak kuvion "keskellä" on yksi kierros joka on virkattu vain yhdellä värillä. Lopussa työ vaan meinasi alkaa painamaan aika paljon. Tätä tehdessä tuli katsottua (tai ainakin kuunneltua) monta kautta erinäisiä tv-sarjoja Justifiedista Dexteriin.

014-normal.jpg

Lopulliseen sulkuun piti käyttää työpaikan romukopasta pelastettuja lakanahakasia. Niiden avulla viimeistely oli helppoa kun ei toisella kädellä tarvinnut kiskoa pinkeän tyynyn reunoja toisiaan vasten. Lankakin loppui sopivasti niin, että molempiin sulkukohtiin jäi vielä yhdet siksakit.

017-normal.jpg024-normal.jpg

Lopputulos ei ehkä ollut maailman paras ihmisten istumiseen, mutta talon eläimet adoptoivat tyynyn heti omakseen. Etenkin kissan omistajana tämä on aikamoinen saavutus, kun tällä hetkellä eletään muuton ja pahvilaatikkojen keskellä. Tai ehkä pahvilaatikoista on nyt ylitarjonta niin kapinahenkinen Ninnikin hakeutui täysin odottamatta tyynylle.