Tässäpä viimeinen pyöräytys pukin konttiin. Ensin löytyi lanka, Puro Batik, jonka kohdalla oli heti selvää, että kenelle siitä voisi tehdä jotain. Novitan nettisivuja selatessa löytyi kyseiselle langalle tarkoitettu huivin ohje, joka tuntui sopivalta myös kohdehenkilölle. Joten eikun koukku kauniiseen käteen ja ohjetta lukemaan. Matka kohti ensimmäistä virkattua huivia sai alkaa.

006-normal.jpg

Loppujen lopuksi ohje ei ollut vaikea vaikka ohjeen valokuvasta olisi voinut muuta kokematon huivin tekijä päätellä. Aluksi silmukoiden ja kaarien laskeminen otti oman aikansa, mutta lopuksi ympyröitä syntyi aika vauhdilla. Värien rytmi oli juuri sopiva ohjeen kuvioihin ja hieman tiukemmalla käsialalla tai puolikasta pienemmällä koukulla jokaisesta isosta ympyrästä olisi värirytmiltään tullut samanlainen. Kolmatta ympyrää tehdessä värin siirtymän jo huomasi kunnolla, joten pohdin että katkaisisinko langan aina alkamaan oranssista mutta en tiennyt olisiko lanka riittänyt vaikka ylimääräisiä keriä olikin käytössä.

014-normal.jpg

Tämäkin projekti kulki mukana niin töissä kun reissussakin. Huivin viimeinen viimeistely, eli muotoonsa venyttäminen ei tuntunut onnistuvan niinkuin piti, luultavasti välineet ei olleet oikeat tai en uskaltanut pingottaa huivia tarpeeksi. Yksityiskohtaisempia viimeistelyohjeita olikin vaikea löytää, koska suurin osa ohjeista vain toteaa että huivin viimeistelyyn kostutus ja venytys. Lopulta yksi kuvallinen ohje löytyi blogeja selaamalla Eilen Tein blogista huiviohjeen yhteydestä.