Keittiössä hääräily on miehen kokkiopiskelujen alettua enemmän ja enemmän siirtynyt hänelle, ja omat kokkaukset alkavat tuntumaan aika tylsiltä ja tavanomaisilta. Leipominen on vielä mukavaa ja sellainen juttu jota mies vähemmän harrastaa. Omista reseptikirjoista suurin osa onkin leivontakirjoja, mutta tietysti netistäkin löytyy kaikenlaisia reseptejä. Erityisesti perinnereseptejä on mukava etsiskellä netistä, koska varsinaisia kirjoja aiheesta ei kauheasti ole ja olen aika kranttu siitä millaisia reseptikirjoja ostan - pelkät aineslistat eivät riitä kun taas erikoisia aineksia pullollaan olevat käännöskirjat ovat usein aika turhauttavia vaikka reseptit olisikin muuten hyvin kirjoitettuja. 

Tämä resepti löytyi Taste of Home sivustolta, joka on yksi suurimpia jenkkien amatöörireseptisivustoista. Lisäksi he julkaisevat lehteä, kirjoja ja pitävät ilmeisesti jonkinlaisia kokkikurssejakin joten antia on paljon. Jos englanti taipuu eikä mitta-asteikkojen muunteleminen suomalaisittain ymmärrettävämpään muotoon aiheuta ahdistusta, suosittelen ehdottomasti selailemaan reseptejä. Jo pelkästään hyvin otetut annoskuvat saavat veden herahtamaan kielelle ja inspiraation jylläämään.

 

010-normal.jpg

Resepti oli todella helppo eikä mitään erikoisia tarvikkeita tarvinnut. Aluksi pelkäsin että omenoita oli liikaa koska niitä vuokaan painellessa taikinaa ei juurikaan näkynyt vaan omenat olivat vierivieressä. Lopputuloskin oli hyvä, mutta kaikesta huolimatta omaan makuuni hieman kuivahko tai pikemminkin tiivis, joten jonkinlainen vaniljakastike tai jäätelö oli melko välttämätön lisä etenkin kakun jäähtymisen jälkeen. Seuraavan kerran pitää lisätä hieman kohotusta ja katsoa saisiko lopputuloksesta hieman kuohkeamman.

Lopuksi, blogin alkuperäisen tarkoituksen hengessä, täytyy vielä mainita että takana oleva oviverho on isomummoni virkkaama ja alunperin luultavasti päiväpeitoksi tarkoitettu.