Maaliskuun pakettiin sisällön keksiminen oli kaikkein vaikeinta, koska alkuperäinen projekti eteni niin hitaasti että se piti siirtää viimeiseen pakettiin. Onneksi nettisurffaus antoi idean kipinän ja löysin käsityökolleegan blogista ohjeen Novitan Puro langasta virkattuihin lapsiin. Sattumoisin olin juuri huutanut Lankahamsteri ryhmästä hienon paketin Puroa, jossa oli muutama sattumakerä sellaisia värejä joita itse en tarvinnut tai joita oli liian vähän mihinkään lapasia kummempaan projektiin. Vihreä kerä tuntui hyvältä kaverilta Tammikuun huiville.

Lankaa meni hieman reilu kerä. Varsista olisi ehkä voinut virkata hieman pidemmät, mutta yllättävän nätit näistä tuli vaikka jotenkin skeptisesti olen suhtautunut lapasten ja sukkien virkkaamiseen, koska neulottuna tekstuuri on paljon enemmän omaa silmää miellyttävä. Puro on myös kaunis huovutettuna, mutta en uskaltanut lähteä kokeilemaan kiireellisellä aikataululla huovuttamista, koska epäonnistuessaan minulla ei olisi ollut materiaaleja tai aikaa uusien lapaisen tekemiseen.

Suunnittelin myös lapasten toiselle puolelle jotain virkattua koristetta, esim. lumihiutaletta, mutta kaikki yrittämäni kuviot olivat liian suuria joten se idea jää hautumaan seuraaviin lapasiin. Myös pitsin lisääminen lapasen suulle kävi mielessä, mutta jäi vain suunnitteluasteelle.

007-normal.jpg