Viimeisin tekele on irronnut koukusta jo hetki sitten. Laiskuus iski lapun ompelemisen ja kuvien ottamisen kohdalla. Tällä kertaa halusin tehdä pukinkonttiin peiton toisessa käsityöblogissa näkemäni kuvan innoittamana. Aloitin peiton teon ensin blogissa olleen ohjeen mukaan, mutta muutaman rivin virkattuani huomasin että ohjeesta puuttui jotain tärkeää, sillä tiatoskohdat eivät kivunneet suoraan päällekkäin vaan lähtivät ikäänkuin viistoon. 

078-normal.jpg

En oikein tiennyt millä nimellä kyseistä mallia lähtisin etsimään, sillä blogissa käytetyllä nimellä ei vastaan tullut kuin muutamia kuvia vastaavalla tekniikalla tehdystä peitosta. Lopulta löysin oikean termin yhdestä käsityökirjasta, mutta siinä ei ollut avattu tekniikkaa riittävästi jotta olisin niillä ohjeilla kyennyt peittoa työstämään. Nyt kuitenkin pystyin hakemaan netistä ohjeita oikeilla hakusanoilla ja esiin pompsahti  DROPSin siksak peiton ohje jonka avulla lähdin peittoa virkkaamaan.

077-normal.jpg

Värien ja niiden rivimäärien suhteen en noudattanut ohjetta vaan otin värejä lankapussista satunnaisessa järjestyksessä ja virkkasin kaavalla 3 riviä- 2 riviä - 1 rivi - 2 riviä - 3 riviä - 2 riviä - 1 rivi - 2 riviä jne. Eli jokatoista väriä on kaksi riviä ja niiden välissä vuorotellen yksi tai kolme riviä.

DROPSin ohjeessa ei ollut laitapitsiä, mitta valikoin sopivan kolmiomaisen pitsin samasta kirjasta kuin edelliseenkin peittoon. Tällä kertaa kun peittoon tuli kyllä pituutta, mutta nyt leveyttä olisi saanut olla enemmän. Ohjeen langan sijaan käytin aiemmin mututuntumalla alekorista ostamaani Lisa UNI akryylilankaa (peittoon meni 18 kerää) ja ohuempaa koukkua entä ohjeessa oli suositeltu, joten se rokotti hieman liikaa leveydessä. Laitapitsillä sain hieman leveydentuntua peittoon.

074-normal.jpg

Harkitsin myös helmien laittamista pitsikolmioiden kärkiin, mutta lopulta tulin pohdinnassani siihen tulokseen että ne eivät ehkä olisi kovin mukavia nukkumakavereita vaikka olisivatkin näyttäneet hyviltä.

Kapeuden vuoksi en tiedä pitäisikö tätä kutsua peitoksi vai pikemminkin nojatuolin päällykseksi, mutta koenukkuja oli ainakin tulokseen tyytyväinen.

091-normal.jpg