Kuten aiemmasta lasinalus postauksesta kävi ilmi, joku aika sitten löysin käsityöohjeita netissä selaillessani Pinterestiin. Voi mikä aarreaitta siellä onkaan, ideoita ja ohjeita! Muiden virkkaustauluja sekä muitakin taide- ja käsityöaiheisia "pinnejä" voisi selailla loputtomasti. Etenkin kun todelliset aarteet tuntuvat löytyvän toisten käsityötauluihin sukeltamalla eikä pelkkiä ensimmäisiä hakutuloksia selailemalla. Aikaisemmin en ole kirjautunut millekkään käsityösivustoille facebookin ulkopuolella, vaikka Raverlyn ja Etsyn kautta näyttää saavan todella hienoja malleja.

Kun oma virkkaustaulu alkoi löytämään sisältöä hurjaa vauhtia, jotain ohjetta pitikin sitten päästä kokeilemaan. Reunapitsit on aina kiehtoneet ja syksyllä olin ostanut pihakirppikseltä parilla eurolla mustan hameen, jonka alustylli oli tylysti pätkäisty päälyhelman yläpuolelle johon olin jo etsinyt sopivaa pitsiohjetta. Sitä varten olin hankkinut jo kerän punaista Novitan Virkkauslankaa, mutta kirjoista ei ollut löytynyt mieleistä puoliympyrän muotoista pitsiä. Muutamalla hakuyrityksellä sopiva malli löytyikin.

015-normal.jpg

Tämä oli ensimmäinen työ jonka virkkasin pelkän mallikuvan perusteella, koska muuta ohjetta ei ollut olemassa. Yllätyin kuinka helppoa kuvan seuraaminen loppujenlopuksi oli. Toisaalta pitkän työn tekeminen ja ohuen koukun käyttö toi omat haasteensa jotka hidastivat pitsin valmistumista. Sormet kun tuppasivat kipeytymään paljon nopeammin kun koukun varsi painui sormenpäihin. Vielä ei ole sormenpäät kovettuneet niinkuin hardcore käsityöläisillä.

019-normal.jpg

Valitettavasti pitsin mittaamisen kanssa kävi ilmeisesti pieni moka, koska pitsi ylsi vain puoleen hameeseen. Eli toisen pitsin tekeminen odottaa. Homman vaikein homma oli saada valmis pitsi kauniisti kiinni tylliin. Lopulta ompelin sen samalla virkkauslangalla niin että pujottelin langan ylimmäisten pylväsrivien ja tyllin reikien välistä. Aika näyttää kuinka kestävän ompeleen sain tehtyä vai repeääkö pitsi pois jo parin pesun jälkeen.